Jan Hrnčíř

V Makedonii se zřejmě odehrává kosovský scénář pod taktovkou EU

13. 05. 2017 10:16:13
Ozbrojenými konflikty a politickou krizí zmítaná Makedonie, čelí hrozícímu rozpadu země. Makedonie je již delší dobu ve vážné politické krizi kvůli účasti stran albánské menšiny v budoucí vládě, která štěpí zemi.

Tato promuslimská koalice má přirozeně podporu EU i politických neziskovek. Krize, která se odehrává v Makedonii, nám názorně ukazuje, kam až může dojít soužití s muslimskou menšinou. Albánští muslimové neustále útočí na Makedonce a kosovští představitelé vyhrožují likvidací Makedonie. Jde nepochybně o stejný scénář, jaký známe už ze Srbska. Když v roce 1999 letadla NATO „humanitárně“ bombardovala Srbsko jako odplatu za to, že srbská policie bránila kosovské obyvatele před vražedným řáděním muslimských band. Poté došlo k odebrání Kosova Srbsku a jeho předání vůdcům muslimských albánských bojůvek. To vše pod taktovkou Bruselu a NATO, které vybudovalo posléze v Kosovu druhou největší vojenskou základnu v Evropě.

Bylo jen otázkou času, kdy začnou tyto muslimské bandy, tentokrát už s politickým krytím, napadat a destabilizovat sousední země. Dle makedonských úřadů, totiž útočí na bezpečnostní složky v Makedonii, ozbrojené skupiny kosovských Albánců. Podle srbských tajných služeb, do Makedonie v poslední době přešlo z Kosova kolem osmi stovek bývalých albánských povstalců Kosovské osvobozenecké armády (UÇK) a dochází i k přesouvání automatických zbraní.

Ve světle těchto a dalších událostí je zřejmé, že je v Makedonii prakticky připraven stejný scénář, jako před léty v Kosovu.

Autor: Jan Hrnčíř | karma: 40.04 | přečteno: 1847 ×
Poslední články autora