Jan Hrnčíř

Turecko už má Evropskou unii na lopatě

19. 04. 2016 14:44:54
Turecký premiér Davutoglu pohrozil eurounijním lídrům odstoupením od dohody s Evropskou unií o vracení migrantů, pokud nebudou zrušena víza pro Turky do konce června.

S podmínkami, které si EU pro zrušení vízové povinnosti stanovila, si hlavu neláme. Moc dobře ví, že bezradní a ke všemu svolní bruselští politici kývnou na všechny turecké požadavky tak, jako doposud. Dost pravděpodobně se tedy budou turečtí občané moci od července začít volně pohybovat v schengenském prostoru bez hraničních kontrol. Asi není třeba příliš zdůrazňovat, jaký vliv tento počin bude mít na bezpečnost obyvatel Evropské unie. Turecko je totiž země, kde diktátorským způsobem vládne islamistický prezident, který tvrdě pošlapává práva a svobody svých oponentů. Turecko finančně i vojensky podporuje islámské fanatiky v Iráku a Sýrii. Turecká armáda už přes půl roku provádí nevybíravým způsobem genocidu vlastního kurdského obyvatelstva na jihu země. Skutečně chceme do EU zemi, která po genocidě Arménů začátkem minulého století, vyvražďuje nyní kurdskou menšinu? Proč ochránci lidských práv nebijí na poplach? A co na to tribunál v Haagu?

A kdy už konečně naše vláda pochopí vážnost situace a dovolí vypsat referendum o vystoupení z EU, aby alespoň zachránila naši vlast před povinnou islamizací a sociálním rozvratem?

Autor: Jan Hrnčíř | karma: 37.65 | přečteno: 1467 ×
Poslední články autora