Další nesmysl z dílny ČSSD padl

Sněmovna dnes smetla ze stolu nesmyslný kariérní řád pro učitele, který měl zřejmě sloužit především k čerpání stamilionů z fondů EU. Tento pomník exministryně Kateřiny Valachové a její neomarxistické úderky, tak definitivně padl.

Po všech těch multikulturních a inkluzivních projektech, které Ministerstvo školství pod vedením Kateřiny Valachové (ČSSD) ve školství prosadilo, přichází konečně dobrá zpráva nejen pro učitele.

Posuďte sami, zda má takový kariérní řád nějaký smysl. Nově by zavedl tři kategorie učitelů, pro posun na vyšší stupeň by znovu musel každý učitel obhájit před komisí, že splňuje 49 kritérií a vše písemně doložit patřičným fasciklem papírů. Umíte si představit, jak by takový nešťastník dokládal, že „zvládá komunikaci se žáky a jejich rodiči, s kolegy i dalšími partnery, naslouchá a kultivovaně argumentuje a s empatií se dobírá vzájemného porozumění“? Nebo také, že „volí vhodná opatření, jedná důsledně, ale současně s důrazem na důstojnost a vzájemný respekt, dobře zvládá strategii řízení třídy s oporou o pozitivně laděnou komunikaci se žáky, či „s citem pro okamžitý stav třídy a jednotlivých žáků uplatňuje, popřípadě ověřuje varianty výchovných opatření“? Takováto kritéria objektivně posoudit opravdu nelze. Nechme raději ředitelům škol jejich kompetence v oblasti personální, učitelům jistou míru tvůrčí svobody a hlavně neutopme naše školství v hromadě papírů.

Autor: Jan Hrnčíř | čtvrtek 13.7.2017 11:56 | karma článku: 10,46 | přečteno: 189x