Okamurova odvolatelnost politiků, by se nám teď docela hodila

Komunistický europoslanec Ransdorf, který se v minulosti „proslavil“ miliónovými dluhy a opakovanými autonehodami, rozehrál další dějství svých neuvěřitelných průšvihů.

Podle informací z médií, Ransdorfa zadržela švýcarská policie spolu s dalšími Slováky v curyšské bance ve čtvrtek a vyslýchala je kvůli podezření z finančního podvodu. Tato skupinka čelí podezření, že se v bance pokusili o převod velmi vysoké částky peněz v řádu miliard Kč na základě dokumentů, které byly pravděpodobně zfalšované. Politik přišel s málo uvěřitelným tvrzením, že chtěl pouze zprostředkovat komunikaci mezi bankou a jejím klientem, od něhož měl plnou moc. Jaký vztah má Ransdorf k uvedenému klientovi a zadrženým Slovákům, nijak nevysvětlil. Dva ze zadržených Slováků byli v minulosti trestáni v souvislosti s daňovými úniky a s podvodem.

Je jasné, že takové kauzy našich vrcholných politiků, výrazně poškozují pověst České republiky  na mezinárodním poli. Vzhledem k tomu, jak se ke všem svým „kauzám“ Ransdorf doposud staví, můžeme očekávat, že se bude držet svého mandátu zuby nehty. Pokud by u nás existovala přímá demokracie s možností odvolatelnosti politiků prostřednictvím referenda, byl by Ransdorf jistě horký kandidát.

Autor: Jan Hrnčíř | pondělí 7.12.2015 13:02 | karma článku: 26,62 | přečteno: 839x